skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

Quan visites una nova regió, un dels aspectes més emocionants és explorar la seva gastronomia local. A Lleida t’espera una experiència culinària única que reflecteix la riquesa de la seva cultura i tradició. Una regió que ofereix una àmplia varietat de plats típics que delectaran el teu paladar.

La gastronomia de Lleida es basa en ingredients de la terra, de gran riquesa per la diversitat del seu entorn. Amb una influència catalana i aragonesa, la cuina destaca pel seu ús de carns, verdures i lactis de la regió muntanyenca.

Ingredients com el porc, les patates, els llegums i les truites del riu Segre són bàsics. A més, s’aprecien productes lactis com el formatge Brossat de la Vall d’Aran.

A continuació, et presentarem els tres plats més emblemàtics que delectaran el teu paladar i et submergiran en l’autèntica experiència gastronòmica de la província.

Cargols a la llauna

Quan es parla de la gastronomia de Lleida, no es pot passar per alt un dels plats més icònics: els cargols a la llauna. Lleida s’erigeix ​​com la capital de la cuina del cargol, atraient turistes de tot el món que arriben especialment per tastar aquesta exquisidesa.

El terme llauna fa referència al plat on se serveixen aquests cargols, acompanyats d’una barreja de salses que inclouen allioli, romesco i salsa picant. La combinació de sabors i textures fa que aquest plat sigui una autèntica delícia. A pràcticament tots els bars i restaurants de la regió, podràs gaudir d’aquesta especialitat que et deixarà un record inoblidable al paladar.

Panadons

Els panadons són unes empanades salades que tenen l’origen a la ciutat de Lleida. Estan farcides d’espinacs, panses i pinyons, creant una barreja de sabors única. Aquesta recepta es creu que es remunta a l’Edat Mitjana i ha estat especialment popular durant la Setmana Santa, quan la carn estava prohibida, i els horts locals eren la font d’inspiració per elaborar aquesta deliciosa preparació.

Escalivada amb bacallà

L’escalivada és un plat típic de la regió catalana, que també ha trobat el seu lloc a Lleida, compartint-ne el protagonisme amb províncies veïnes com València i Aragó. La preparació d’aquest plat implica rostir pebrots, albergínies, tomàquets i cebes fins que estiguin tendres i saborosos. Després, s’hi afegeix el bacallà dessalat, creant una mena d’amanida temperada que es pot servir com a aperitiu, guarnició o primer plat.

L’autèntica gastronomia de Lleida a Cal Petit

A Cal Petit oferim una proposta gastronòmica on valorem la qualitat dels productes locals i, en molts casos, utilitzem ingredients del nostre hort propi per garantir la frescor i autenticitat dels nostres plats. A més, oferim una fusió de la cuina tradicional i moderna d’autor que satisfà tots els paladars.

Una de les nostres especialitats és el civet de senglar, un plat que pots gaudir durant la temporada alta. El nostre restaurant compta amb una carta que varia segons la temporada, assegurant sempre ingredients frescos i de temporada a cada plat que servim.

Visita l’Hotel Cal Petit i deixa’t portar pels sabors autèntics de la gastronomia de Lleida. Et convidem a explorar la rica tradició culinària de la província i gaudir dels nostres plats típics en un ambient únic. Fes la teva reserva i vine a viure una experiència culinària inoblidable.

Back To Top