skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

Descobreix tots els racons del pirineu de Lleida

El Pirineu de Lleida, situat al nord-oest de Catalunya, és un lloc màgic que amaga rics racons abundants en patrimoni natural. La seva vegetació frondosa pinta el paisatge de verd, un verd amb molta personalitat singular. Aquest lloc és perfecte per visitar-lo a qualsevol època de l’any, però ara que és setembre i encara no fa tantíssim fred, és sens dubte tot un encert escollir-lo com a destinació per a la teva escapada.

Què veure al Pirineu de Lleida?

Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

És un dels parcs més rellevants de tot Espanya i l’únic de Catalunya. Se’l coneix com el país de l’aigua, ja que té mil estanys. Encara que mil sigui una exageració, si té ni més ni menys de 200 estanys en tots els seus vessants i colors amb un origen glacial comú. Si entres per l’accés del poble d’Espot podràs arribar amb una bonica incursió a l’Estany de Sant Maurici i fer la clàssica caminada al voltant fins a arribar a un mirador.

D’altra banda, si entres per l’altre vessant al parc, l’espectacular Vall de Boí, necessites fer o sí les següents rutes: Planell d’Aigüestortes fins a Estany Llong, presa de Cavallers o la Vall de Dellui. A més, les valls, rius, cascades i praderies estan flanquejades per cims que freguen els 3000 metres d’altitud. Amb aquest motiu et podràs trobar amb diversos refugis de muntanya per fer nit allà a les excursions a peu més llargues.

Ruta de les esglésies romàniques de la Vall de Boí

Si entres a Aigüestortes per la Vall de Boí, has d’aprofitar per descobrir el seu tresor únic. Realitza aquesta ruta que us portarà per 8 esglésies i una ermita, declarades Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO, i construïdes entre els segles XI i XII. Estan repartides entre 7 encantadors pobles petits, cosa que fan ressaltar encara més la seva bellesa.

Les esglésies són molt a prop, per la qual cosa és fàcil recórrer-les en un mateix dia. Nosaltres us proposem el següent ordre: Sant Climent de Taüll > Santa Maria de Taüll > Sant Joan de Boí > Santa Eulàlia d´Erill la Vall > Sant Feliu de Barruera > Nativitat de Duero > Ermita Sant Enric de Duero > Santa Maria de Cardet > Assumpció de Coll.

Pica d’Estats

La Pica d’Estats és un dels cims més alts de la serralada pirinenca, sent aquest el més alt de tot Catalunya. Constituït per tres pics, el central és el més elevat de tots, ja que arriba als 3.143 metres. Després hi ha el pic occidental o de Verdaguer amb 3.131 metres i el bec oriental o punta Gabarró amb 3.115 metres.

L’ascensió a la Pica d’Estats es pot fer en dos dies si fas nit al llac de l’Estany d’Estats o, si ets més valent i tens molta resistència, en una sola jornada. Això sí, facis el que facis hauràs de pujar 14 quilòmetres per un desnivell de 1.300 metres. Et veus amb coratge?

Cal Petit: l’hotel ideal per gaudir de la teva escapada

Quan planeges un viatge pel Pirineu de Lleida sempre et tornes boig triant quin lloc anar a visitar, quina ruta escollir, etc. Per això, t’hem fet una petita selecció del que destaquem més. I, per tal de continuar facilitant-te la presa de decisions, et volem proposar l’hotel Cal Petit com una ubicació perfecta per venir a gaudir d’aquest paradís. El seu entorn ple de naturalesa et farà seguir gaudint del patrimoni natural de la zona.

Si vols endinsar-te en aquest paratge únic, no t’ho pensis més i reserva habitació amb nosaltres per fer possible una escapada de deu!

Back To Top