skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

Moturisme als peus del Pirineu

Les terres de Lleida són un escenari únic per practicar tota mena d’activitats envoltats de paisatges idíl·lics. D’entre totes les opcions, una de les més innovadores són les rutes de moturisme als peus del Pirineu, una proposta pionera a escala estatal que permet conèixer tota mena d’indrets d’atractiu turístic i punts d’interès de la demarcació de Lleida en moto, amb l’objectiu de promocionar el turisme de la zona entre el col·lectiu d’aficionats a viatjar en aquest vehicle.

Impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el projecte “Moturisme Ara Lleida” engloba fins a 10 rutes d’entre 200 i 300 km cadascuna, combinant trams per carreteres principals i d’altres per carreteres secundàries menys transitades. 

L’Hotel Cal Petit, situat al municipi  d’Oliana, és un dels establiments adherits al projecte i que compten amb un segell distintiu que els permet acollir i aconsellar de la millor manera els motoristes que vulguin practicar moturisme als peus del Pirineu. Així, l’hotel gaudeix de tots els serveis necessaris per a motoristes: una zona d’aparcament coberta i tancada amb un taller i eines de reparació, espais per guardar els accessoris de la moto i un ampli servei d’informació sobre cadascuna de les rutes. D’entre aquestes destaquen:

  • Una de les opcions preferides dels motoristes és la Ruta de les serres, amb 230 km compresos en un itinerari semicircular on predominen les corbes i les petites carreteres que s’endinsen en els paisatges més atractius de la zona del Pirineu i del Prepirineu. 
  • D’altra banda, la transpirenaica Lleidatana és una ruta més curta que compta amb 170 km i recorre el tram més transpirinenc de la província de Lleida d’est a oest. A més, seguint les seves carreteres s’arriba al Centre Romànic de la Vall de Boí, considerat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Un dels principals avantatges del moturisme és que la majoria dels itineraris de la zona es poden visitar durant qualsevol època de l’any, ja que totes les rutes han estat revisades per un equip expert i compten amb unes condicions de l’asfalt excel·lents. No obstant això, hi ha un petit nombre de rutes de muntanya a gran alçada que durant l’hivern romanen tancades per les gelades, fet pel qual es recomana consultar els establiments acreditats abans d’iniciar una ruta.

Tanmateix, per recuperar forces entre tram i tram després de descobrir el Pirineu i les Terres de Lleida gaudint de la natura sobre dues rodes, els motoristes poden tastar la gastronomia de la zona als restaurants més destacats de la demarcació. En el cas del restaurant de l’Hotel Cal Petit, es treballa amb receptes tradicionals i plats d’autor elaborats amb els productes autòctons de la zona per poder oferir el millor servei.

En definitiva, practicar moturisme als peus del Pirineu és una nova manera de conèixer una zona privilegiada i plena de punts d’interès d’una manera especial i diferent, sigui en família, en grup o en solitari. Per això, a Cal Petit oferim la millor atenció i una gastronomia única perquè els motoristes puguin gaudir de l’experiència completa al cent per cent. Reserva estada o taula al restaurant, vine a fer moturisme!

Back To Top