skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

La cuina típica del Pirineu: descobreix la proposta de Cal Petit

Vine a descobrir la cuina típica del Pirineu

Receptes tradicionals, productes de proximitat, plats deliciosos… ¿Coneixes la cuina típica del Pirineu? Vine a descobrir la millor gastronomia de la zona a Cal Petit i deixa’t sorprendre per una proposta immillorable. 

Cal Petit és un hotel i restaurant ubicat en un entorn únic, just a l’entrada d’Oliana, a l’Alt Urgell, ell lloc ideal on descobrir la cuina típica del Pirineu, molt a prop d’Andorra i situat enmig de la natura solcada de rius i fonts. Aquesta terra de pantans entre el pantà d’Oliana i el nord del pantà de Rialb. Comptem amb un restaurant de referència al territori amb una proposta gastronòmica elaborada amb els millors productes de proximitat i de temporada. A Cal Petit comptem amb un hort propi que ens proporciona els millors ingredients per elaborar els nostres plats de cuina típica del Pirineu per conformar una carta que barreja la cuina tradicional amb una aposta per la cuina d’autor més moderna. 

Una de les especialitats del nostre restaurant és el civet de senglar, un plat que conforma la cuina típica del Pirineu, però tenim moltes altres opcions, ja que la nostra carta varia segons la temporada i trobareu nous plats depenent de si és estiu o hivern. Les nostres especialitats són les brases, els guisats, el foie de la casa trufat amb salsa d’Oporto, els cargols a la cassola, l’espatlla de xai al forn i l’escudella catalana de “Cal Petit”.

Plats de la cuina típica del Pirineu

Al nostre restaurant de cuina típica del Pirineu atenem tot tipus intoleràncies i al·lèrgies, així com les dietes personals, tenint en compte les necessitats de cada client i oferint alternatives vegetarianes i veganes. La nostra carta és com la gastronomia de la zona, simple i conformada per receptes tradicionals amb influències de la cuina catalana d’interior, de la que destaquen alguns plats. 

Cargols a la llauna
Es tracta d’un dels plats de referència de la cuina típica del Pirineu que es presenta acompanyat de salsa allioli, romesco o salsa picant. Per llepar-se els dits!

Panadons
Es tracta d’unes empanades salades originàries de Lleida que es preparen amb una massa de pa farcida d’espinacs, panses i pinyons. Es poden trobar a la gran majoria de les pastisseries de la zona. Trobem el seu origen en l’Edat Mitjana i des de llavors aquesta recepta ha estat molt popular per Setmana Santa, després de les processions del matí, ja que durant aquesta època de l’any està prohibit menjar carn. 

Coca de recapte
Un altre plat tradicional de Lleida i de la cuina típica del Pirineu és la coca de recapte, un tipus d’empanada feta amb escalivada, sardines, tonyina, anxoves, olives o  llonganissa. 

Fricandó de vedella
Les carns es poden preparar de moltes maneres dins la cuina típica del Pirineu i una de les receptes més populars és el fricandó, un plat preparat en cassola de fang, estofat amb bolets i cuinat a foc lent amb vi blanc, ametlles, pa torrat, avellanes i pinyons. 

Trinxat
El plat més conegut de la cuina típica del Pirineu és el trinxat de col i patata amb cansalada, un plat tradicionalment cuinat a l’hivern que enamora a tots aquells que el tasten. 

T’ha agradat la proposta del restaurant de Cal Petit? Vine a descobrir els millors plats de la cuina pirinenca amb nosaltres, gaudint d’uns dies de turisme de qualitat en un hotel amb ambient familiar i una ubicació única enmig de la natura. 

Fes ara la teva reserva i no esperis més per gaudir del millor del Pirineu!

Back To Top