skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

Ruta romànica per l’Alt Urgell

L’Alt Urgell és una de les zones amb major valor paisatgístic i patrimonial de Catalunya, destacant especialment l’art i els monuments de l’època medieval. Vine a descobrir la ruta romànica per l’Alt Urgell i enamora’t d’aquest lloc únic ple d’esglésies i monestirs que representen la màxima expressió artística d’aquell moment. Descobreix-la amb nosaltres! 

La ruta romànica per l’Alt Urgell que transcorre entre Perpinyà i Bassella contempla més de 50 monuments d’art romànic que pertanyen a l’Alt Urgell, tot i que per la comarca s’estenen més d’un centenar. Aquesta ruta passa per esglésies, castells i ponts, creuant diverses poblacions i indrets únics. 

Art romànic

L’art romànic és un estil artístic que es va desenvolupar a Europa durant els segles XI i XIII, caracteritzat per un estil auster de gran bellesa. Les esglésies que pertanyen a aquest estil artístic es poden visitar a través de la ruta romànica per l’Alt Urgell, on trobem meravellosos exemples d’aquest estil. 

Ruta romànica per l’Alt Urgell

Aquesta ruta s’inicia a El pont de Bar, on es visita una església data de l’any 1312, passa per Estamariu, on es visita l’església de Sant Vicenç i arriba fins a Bescaran, on es conserva una de les mostres més importants d’art romànic de la comarca: el campanar de Sant Martí amb la torre d’estil llombard. 

La ruta romànica per l’Alt Urgell continua per Sant Serni de Tavèrnoles, on trobem un santuari d’origen visigòtic conegut com a “monasteri”, des d’on obtenim les millors vistes del poble gràcies a la seva alçada de 300 metres. La via romànica passa també per Les Valls de Valira i acaba a les Valls d’Aguilar en Tost, l’últim tram on es pot visitar l’església de Sant Martí. 

La Vall de Boí

Situada al nord-est de Lleida, la ruta romànica per l’Alt Urgell contempla un tresor de valor incalculable: el patrimoni artístic de la Vall de Boí, un dels més importants del món. Aquesta ruta proposa un recorregut per alguns dels pobles que acullen aquest important llegat en forma d’esglésies, a través de poblacions com Barruera, Boí, Coll, Durro, Iran i la joia de la corona, Taüll. 

Si us decidiu a fer aquesta ruta romànica per l’Alt Urgell heu de saber que es tracta d’una zona muntanyosa que durant molts anys s’ha mantingut aïllada de les influències de l’exterior, cosa que ha permès preservar uns valors històrics, artístics i culturals únics al món. A Cal Petit valorem la vinculació amb el territori i fomentem un tipus de turisme responsable i de qualitat, oferint un allotjament amb ambient familiar al mig de la natura, el lloc ideal per gaudir del millor art romànic de la zona. 

Cal Petit, el teu hotel ideal per la teva ruta romànica per l’Alt Urgell

A Cal Petit trobareu tot el descans i benestar que busqueu, poden gaudir de la millor gastronomia típica del Pirineu i de tots els serveis del nostre hotel. El nostre personal estarà encantat de guiar-vos a través de les muntanyes i els principals paisatges naturals de la zona, però també us ajudaran a descobrir el millor patrimoni cultural de la zona a través de la ruta romànica per l’Alt Urgell on descobrireu monestirs i museus de diferents temàtiques, des de l’antic nucli de Ponts, amb la Col·legiata de Sant Pere, fins a l’extens romànic de la Baronia de Rialb, passant pel monestir de Santa Maria de Gualter i Santa Maria de Palau, declarats Bé Cultural d’Interès Nacional. També podreu visitar Sant Andreu del Castell a Oliana o la impressionant ermita de Castell-llebre, arrapada a les roques. 

No esperis més i fes la teva reserva per venir a descobrir el millor patrimoni romànic del món!

Back To Top