skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

No saps què fer a l’estiu a Oliana? Et donem algunes idees per les teves vacances

Les vacances d’estiu estan aquí mateix i encara no saps què fer a l’estiu a Oliana? No et preocupis perquè a Cal Petit et donem algunes idees per passar unes vacances ideals a l’Alt Urgell. Continua llegint per saber-ho tot i gaudir del millor estiu de la teva vida! 

  • Rutes de senderisme 

Si et preguntes què fer a l’estiu a Oliana, existeixen diverses rutes de senderisme de diferents nivells de dificultat i que recorren paisatges únics que no et deixaran de  sorprendre. A més de practicar una mica d’esport suau, podràs descobrir els millors espais naturals de la comarca a través dels nostres boscos, muntanyes, rius i senders. 

Des de Cal Petit us recomanem descobrir la ruta de Sant Andreu del Castell, especialment interessants per a famílies o persones que no estan acostumades a fer grans recorreguts, amb tan sols 6 quilòmetres i mostrant un desnivell molt lleuger, aquesta ruta ens regala unes vistes meravelloses d’Oliana en un recorregut circular. També és interessant el Camí de les Fonts, que ens descobreix totes les fonts del poble, i que surt directament del teu allotjament a Cal Petit. Finalment, el Camí de la Serra d’Oliana està disponible, això sí, només apte per als caminants més experimentats, una gran idea de que fer a l’estiu a Oliana amb 17 quilòmetres de recorregut i de dificultat mitjana. 

  • Navegar per rius i pantans

El nostre és un poble envoltat d’aigua, per això els amants de les activitats aquàtiques tindran molt que fer a l’estiu a Oliana i podran gaudir-ne plenament pels diversos trams de navegació que aquí trobem. En primer lloc, hi trobareu el riu, des de l’inici del riu Segre fins al pantà de Rialb, un tipus de navegació amb rem que resulta d’allò més entretinguda. Si el que us agraden són les emocions més fortes us recomanem endinsar-vos en el Pantà d’Oliana, tant en rem com en vela o fins i tot hi podreu practicar esports a motor. 

  • Visita el Nucli Antic d’Oliana

Una de les millors coses que fer a l’estiu a Oliana és conèixer la seva història i el seu patrimoni, i no hi ha millor manera de fer-ho que emprendre una ruta a peu a través del seu centre històric. La nostra visita comença a la Plaça de Mn. Albert Vives, entrant pel Carrer Major i travessant el carrer en honor a aquest olianès tan talentós. Continuant arribem a la parròquia de Sant Andreu, des d’on veurem el campanar i alguns dels edificis més emblemàtics de la vil·la. Una mica més endavant trobem el Baixador de la Font, continuant cap a Ca l’Ampera amb una façana i restes de rajoles antigues; El Portalet i Cal Tina, la capelleta de Sant Antoni, i l’antiga presó, entre molts altres punts d’ineterès turístic i cultural que no us volem desvetllar! 

  • Conèixer les ermites

Oliana destaca pels seus molts atractius i coses que fer a l’estiu a Oliana, però un dels llocs més sorprenents (i frescos) del poble són les seves ermites. L’estil romànic predomina a la zona – cosa que podeu descobrir a través de la Ruta Romànica – i ens dona mostres com el que trobem a Sant Andreu del Castell, una bonica església romànic-llombarda consagrada pel Bisbe Eribau d’Urgell cap a 1040, lligada a la història del castell i de la primitiva vil·la d’Oliana. A Sant Jaume de Graell trobareu una capella de construcció moderna edificada molt a prop de l’antiga, de la qual encara queda alguna resta i és un lloc excepcional per gaudir d’unes vistes úniques que van des de Bassella fins a la Serra de les Canals. A Sant Gili d’Eroles trobareu una església d’estil romànic (s. XII) refeta gairebé al complet. Finalment, us recomanem acabar la visita a Santa Eulàlia i Sant Joan de les Anoves. 

  • Mercat del dissabte

Per acabar, una de les millors coses que fer a l’estiu a Oliana i que des de Cal Petit us recomanem és visitar el mercat local on comprar fruita i verdura fresca o roba, situat a la plaça de la Reguereta, un mercat que té el seu origen l’any 1879 i que es va abandonar durant la dècada de 1950, per restablir-se tots els dissabtes al matí. 

Allotjant-vos a Cal Petit no només trobareu un hotel familiar i acollidor on descansar com a casa, sinó que descobrireu perquè destaca la tranquil·la i relaxada ubicació de l’hotel per gaudir d’unes vacances úniques. 

No dubteu visitar-nos per a saber més i fer la vostra reserva ara per no perdre-us tot el que fer a l’estiu a Oliana!

Back To Top