skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

Les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell

Si t’apassiona anar en moto i descobrir paisatges i indrets nous estàs de sort! A Cal Petit hem fet una selecció de les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell i en aquest article us explicarem tot el que heu de saber per venir a gaudir d’una escapada única. 

Cal Petit és un hotel situat en un enclavament privilegiat a l’entrada del Pirineu lleidatà, un indret immillorable per gaudir de les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell i gaudir de tot el confort i qualitat de les nostres habitacions, a més de poder descobrir la millor gastronomia enmig de la natura. Cal Petit és un tresor situat a l’entrada d’Oliana, perfecte per gaudir de l’entorn i desconnectar del dia a dia després d’haver descobert la zona en moto. 

La Ruta del Cadí 

Una de les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell és la de la carretera del Cadí, un itinerari que es pot considerar recent, ja que no existeix des de fa més de vint anys. Cap als anys 90, coincidint amb la construcció de l’embassament de la Llosa de Cavall, a la vall de la serra de Busa, va ser necessari construir una carretera per tal que els enginyers i els operaris poguessin accedir fins a les obres de la pressa. Avui dia, el pantà s’ha convertit en un monumental “contenidor” d’aigua del riu Cardener, i també un bon lloc on passar el dia per piragüistes, pescadors i amants del turisme de paisatges, per això us recomanem la seva visita. Tornant a la carretera, aquesta ruta contempla un recorregut que va des de Solsona fins a la Seu d’Urgell, i es pot partir en dues etapes. 

El seu recorregut passa per diverses poblacions que mereixen una especial atenció donada la bellesa dels paisatges, passant per Sant Llorenç de Morunys, Port del Compte i Tuixent, sent una de les més completes i de les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell. 

Catalunya Despoblada

A tots aquells que ens apassiona el turisme de paisatges, sabem que encara és possible “perdre’ns” quan volem visitar algun indret nou. L’àrea del nord de Catalunya és un lloc ideal per fer-ho, i una de les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell ens ho posa encara més fàcil. A més de gaudir dels paisatges, fent aquests itineraris podem conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic que inunda aquesta zona.

Aquesta ruta s’inicia a Ponts, sobre un improvisat mirador sobre la presa del pantà Rialb. Molt a prop trobem el museu de la moto de Bassella, situat al peu de la carretera entre els dos pantans, un indret gairebé d’obligada visita. Des d’allà apreciarem la serra del Cadí al nord i el despoblat de Tost en runes, al costat. Més endavant, trobem Torà de Tost amb algunes cases habitades, tot i que són poques. L’itinerari continua per Castellbo, Montferrer i alguns altres nuclis petits com Seix, Albet, Santa Creu i Les Eeres, un petit poble despoblat que s’escampa sobre una vall. Alguns quilòmetres al sud trobem Noves de Segre, el nucli més habitat de Les Valls d’Aguilar. Ens endinsem en la natura i seguim en direcció a Es Castells, on es complica el camí, tornant-se més escarpat, fins a arribar al nostre destí final: Sort. 

Ruta de la Roca del Corb 

La darrera ruta que recomanem és una de les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell que acaba, com el seu nom indica, a la Roca del Corb, una impressionant pedra formada per conglomerats del tipus de Montserrat, modelada per l’aigua i el vent. Agafem la nostra moto i entrem a Balaguer en direcció a Tremp i la Seu d’Urgell, cap a Solsona i passant per Oliana. Travessem les localitats de Nuncarga i Tragó en direcció a Peramola, pujant pel camí de la Capella del Roser, on trobem una font i un banc amb taules de fusta on poder descansar. Allà continuem el camí a peu, fins al Forat del Corb, des d’on podrem admirar el paisatge que ens envolta, format per la “mola de Sant Honorat” i el “Clot de la Font Viva”. Un cop arribem a la Roca del Corb, desfarem el camí a peu, aquest cop de baixada. 

L’allotjament perfecte després de gaudir de les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell

A Cal Petit ens apassiona el món del motor. Som un allotjament que destaca per la nostra passió i admiració per aquest àmbit, i històricament hem ofert estança per a motoristes, acollint-los de la millor manera i posant al seu abast totes les facilitats. Si no pots esperar a fer les millors rutes amb moto per l’Alt Urgell, visita’ns i fes la teva reserva per allotjar-te a Cal Petit, el lloc ideal on descansar i gaudir del paisatge. 

Vine a descobrir el Pirineu en moto!

Back To Top