skip to Main Content
973470449
info@hotelcalpetit.es

Aquestes són les 4 rutes de senderisme a l’Alt Urgell que no et pots perdre

Diuen que no hi ha millor manera de conèixer el nostre territori que caminant-lo. Vols descobrir els millors paisatges i espais naturals a Catalunya a peu? Descobreix les rutes de senderisme a l’Alt Urgell amb nosaltres i deixa’t sorprendre per la bellesa d’aquesta comarca! A Cal Petit us recomanem 4 rutes perquè trieu la vostra!

Existeixen diferents itineraris i rutes de senderisme a l’Alt Urgell, algunes temàtiques i d’altres de diferents nivells que s’adapten als vostres interessos i necessitats. A Cal Petit us animen a descobrir-les i per això us recomanem alguns camins que recórrer on descobrireu paisatges, pobles amb encant, la millor gastronomia i a més practicareu esport enmig de la natura. Som-hi! 

  • El Camí de les Mines 

Aquesta és una de les rutes de senderisme a l’Alt Urgell on trobareu muntanyes de carbó negre i un riu d’aigües transparents. El camí natural de Les Mines mostra un traçat circular de 17,5 quilòmetres, una etapa llarga que es recomana fer amb una bona preparació física. El recorregut ens regala unes vistes impressionants de la plana de Sant Tirs, les serres d’Arfa i La Coma, i una panoràmica de les muntanyes andorranes que culmina amb la visita al riu Segre. 

A més, es tracta d’una de les rutes de senderisme a l’Alt Urgell amb història, ja que ens recorda quina era l’activitat minera de carbó que es va dur a terme en aquesta zona a principis del segle XX. 

  • El Camí de l’Últim Càtar

Aquesta és una de les rutes de senderisme a l’Alt Urgell més completa, un itinerari de 9-10 dies amb diverses etapes, que es poden fer al complet o triant només una, a la vostra elecció. Això sí, des de Cal Petit us advertim que és de nivell elevat, amb grans elevacions i una dificultat mitjana-alta a peu, molt alta en BTT. 

El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic transpirinenc d’aproximadament 200 quilòmetres, que va des del Santuari de Queralt (Berga) fins al Castell de Montsegur (Arièja, França). Un itinerari cultural que rememora l’exili dels càtars occitans, una de les rutes de senderisme a l’Alt Urgell que ens recorda la fortuna dels Bons Homes i les Bones Dones que promovien l’espiritualitat pura i senzilla en contra de l’ostentositat de l’església catòlica, cap al segle XIII en ple romànic

Aquest itinerari s’ha convertit avui dia en un Sender de Gran Recorregut que es pot recórrer a peu, a cavall o en bicicleta. També es poden descobrir en cotxe els pobles on van viure els Bons Homes, recorrent les comarques del Berguedà, la Cerdanya, les rutes de senderisme a l’Alt Urgell a prop de Cal Petit o el Solsonès. 

Veniu a descobrir uns paisatges de bellesa inigualable en família, amb amics o vosaltres sols, recorrent les muntanyes, escoltant la remor dels arbres, aprenent de la història d’aquestes terres i gaudint de tots els serveis que us oferim a l’allotjament perfecte per fer rutes de senderisme a l’Alt Urgell.

  • Ruta de les Plantes Medicinals

Aquesta és una de les rutes de senderisme a l’Alt Urgell dedicat a la natura i al coneixement de les plantes medicinals, descobrint les seves propietats i els usos que han tingut al llarg de la història. Recorre els paisatges de la vall de la Mola, amb una gran varietat de plantes remeieres de fins a 60 espècies diferents. Aquest recorregut, tradicionalment recorregut per les trementinaires de la vall, arrenca des del Centre de Flora del Parc del Cadí-Moixeró i arriba als Planells de Sastró, on trobareu una àrea de picnic i tindreu l’opció de fer un recorregut per l’arborètum. No us la perdeu! 

  • Volta al Segre

Una de les rutes de senderisme a l’Alt Urgell més senzilles que podeu practicar, gairebé sense cap desnivell i amb uns paisatges únics, és la del Segre, que enllaça el pont de la Palanca de la Seu d’Urgell amb el pont d’Alàs, seguint el tram del riu que separa les dues poblacions. És una ruta molt familiar que discorre entre horts, prats i fruiters, en un entorn de ribera amb vistes a la Serra del Cadí i a la façana ponentina de la Seu d’Urgell. 

Sense dubte, Cal Petit és el lloc perfecte per allotjar-te mentre recorres una de les rutes de senderisme a l’Alt Urgell, on podràs gaudir d’un estil de vida pirinenc exclusiu que combina tradició i modernitat, en un entorn privilegiat a l’entrada del Pirineu lleidatà, un hotel familiar amb habitacions de gran confort i un restaurant d’una qualitat gastronòmica única on reposar forces després de caminar. Cal Petit és el lloc perfecte a l’entrada d’Oliana per gaudir i desconnectar enmig de la natura i també per gaudir de totes les possibilitats de turisme actiu de la zona.

Visita’ns i descobreix el millor lloc on allotjar-te a l’Alt Urgell. Fes la teva reserva ara!

Back To Top